Wat eten we vandaag? Dit is zo lekker, !!! Anita d'r pa en ma maakten dit vroeger thuis al. Wij hebben het nu gemaakt gelijk voldoende voor de diepvries. Mmmmmm wat zullen we smullen. Anita d'r ouders noemen het "duveltje" voor wie het ...recept wil....
1 pond kipfilet
2 grote uien
2 eetl. Pindakaas
8 eetl. Ketjap Manis
8 eetl. Tomatenketchup
3 eetl. Azijn
1 thl. Sambal
1 zakje gedroogde nasigroenten (conimex) 10 min. Laten wellen in 100 ml kokend water
★1 doosje Champignons
★ een scheutje koffiemelk
★ 3 schijven Ananas in stukjes
Zo'n 3 kwartier laten sudderen en waar een ★ bijstaat het laatste kwartier toevoegen.
Je kunt dit eten met aardappelen of witte rijst en lekker met sla maar dit hoeft nie.
Eet smakelijk
Pittige Kipfilet a la Pizzaiola
INGREDIENTEN 4 personen
Plm. 400 gram kipfilet
Peper, zout
Bloem
2 eetlepels olijfolie
1 blikje tomatenblokjes
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
½ rode Spaanse peper
2 theelepels oregano
plm. 100 gram dunne plakjes pittig belegen kaas
1 glas droge witte wijn
Voorbereiding
Ui en knoflook pellen en snipperen. Spaanse peper schoonmaken, pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden. 1 eetlepel olijfolie in een kleine pan verwarmen en hierin de peperstukjes, ui en knoflook even aanzetten. Afblussen met de wijn en laten inkoken tot er nog plm. 1 eetlepel over is. De tomatenblokjes toevoegen en aan de kook brengen. Het geheel laten indikken tot er bijna geen vocht meer over is. Op smaak maken met peper, zout en oregano.
Kipfilet in dunne plakken snijden. Bestrooien met wat peper, zout en bloem. Rest olie verhitten en kipfilet snel aan beide kanten lichtbruin bakken.
Kip naast elkaar in ovenschaal leggen. Tomatensaus erover verdelen.
Wat oregano erover strooien en een lekkere plak kaas erop leggen. Ongeveer 20 minuten in het midden van de oven op 200 graden, zodat de kaas is gesmolten en lichtbruin is.
Lekker met een pastagerecht of met gebakken aardappelen en sla
Romige kipfiletreepjes uit de oven.
Dit is zo een lekker gerecht,dit moet je geproefd hebben.
Hulpmiddelen
Een wok en een ovenschaal
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Snijd of knip de kip in reepjes en bestrooi ze met zout en peper. Doe een scheutje olie in een wok en doe de kip en een uitgeperst teentje knoflook er bij in de wok,en roerbak dit 10 minuten ongeveer,en draai dan het gas uit onder de wok. Schep de stukjes kip in een ovenschaal. Snijd de tomaten in kleine stukjes,en verdeel dit over de kipreepjes in de ovenschaal. Klop de eieren los in een kom en voeg de Boursin toe. Roer het goed door elkaar tot het glad is. Giet het Boursin-mengsel over de stukjes tomaat,en plaats dan de schaal in de oven,en bak in circa 15 minuten af tot er een bruin korstje op verschijnt. Serveer de ovenschotel met Basmati-rijst of andere rijst,en geef er een frisse komkommersalade bij. EET SMAKELIJK !!!!